Ons assortiment Kruidenkaas bestaat uit veel verschillende soorten kazen. Van rauwmelkse boerenkazen tot aan gepasteuriseerde kazen. Biologisch en gangbaar. Met toevoegingen van Italiaanse zwarte truffel, Italiaanse kruiden, fenegriek, komijn, pesto, asperge en nog veel meer! Bij ons heb je keuze genoeg dus als het gaat om kruidenkaas. We bieden voor ieder wat wils.

We hebben zowel kruidenkaas van koemelk, geitenmelk als schapenmelk.

 

Boerenkaas jong en romig
Een jonge romig zachte jonge boeren Gouda kaas. De opvallend romige smaak komt tot stand doordat de kaas gegarandeerd op authentieke wijze met 100% onbewerkte Hollandse melk is bereid. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Boerenkaas mild belegen
Rauwemelkse koemelk kaas, smedig, romig, zilt en zacht met voldoende pit om op te vallen. Heerlijk op de boterham of bij de borrel.

Boerenkaas pikant belegen
Na een rijping van een jaar mag deze kaas zich scharen onder de klassiekers van de boerenkaas. Al bij de bereiding wordt rekening gehouden met het uiteindelijke
resultaat. Door bij de eerste productie de wrongel (het eerste stadium van kaas na de melk) langer te roeren, wordt vocht verminderd. Hierdoor kan de pikant belegen Boeren langer rijpen.

Boerenkaas oud
Deze boerenkaas is vol van smaak en biedt een heerlijk smaak. Doordat deze kaas een hele poos gerijpt is, is het een harde kaas. De pikante smaak die u zal overweldigen, deze kaas is gemaakt van echt rauwe melk en daardoor gemakkelijk te onderscheiden van de fabriekskazen.

Boerenkaas Sedurre
Een ware smaak innovatie; Sedurre! Een Hollandse boerenkaas vol met traditionele Italiaanse specerijen zoals; Truffel, Knoflook, Tomaat, Olijven en Basilicum! Een krachtige Hollandse Boerenkaas met Italiaans temperament!

Tynjetaler boeren gaten kaas
Onze trots, een boerengaten kaas gemaakt op het Friese platteland! De kaas is romig, ietsje zoet en heeft een licht pittige nasmaak. De kaas is geproduceerd van
ongepasteuriseerde melk van de koeien.

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Onze koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor belonen we onze boeren graag met een speciale premie.

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland.

Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren. In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt’.